Investorblog
Ανταπόκριση Investorblog.gr στα Capitalblogs
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
MSc στην Οικονομική Ανάλυση - Value Investing http://www.investorblog.gr
Σύνδεσμοι


1063 αναγνώστες
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015
11:01

Χρειάζονται Αποφάσεις

Το τελευταίο διάστημα (και όχι μόνο), ακούμε ότι υπάρχει πρόβλημα στα έσοδα του δημοσίου, αν και ο Μάρτιος προβλέπεται να είναι πολύ καλύτερος από το αναμενόμενο, ότι για μια ακόμη φορά, από τις πολλές τα τελευταία χρόνια, η χώρα είναι σε «δημοσιονομικό εκτροχιασμό», και ότι πιθανόν θα χρειαστεί όλοι, να κάνουμε θυσίες για επανέλθουμε σε μια φάση βιώσιμης ανάπτυξης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Investorblog.gr

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
497 αναγνώστες
Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015
19:35

Πλαστικά Θράκης: Οι τίτλοι αποπροσανατολίζουνΣτο τέλος του προηγούμενου μήνα είχαμε, όπως συμβαίνει κάθε χρονιά, το μπαράζ δημοσιεύσεων των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων των εισηγμένων. Για εκπαιδευτικούς λόγους θα ήθελα να σταθώ στο πώς η παρουσία τους από τα ΜΜΕ, δημιουργεί εντυπώσεις που είναι μακριά από την ουσία. Ως παράδειγμα, φέρω τίτλο δημοσιεύματος που αφορά μια όχι και από τις δημοφιλέστερες εισηγμένες, όπως είναι η Πλαστικά Θράκης.

Η συνέχεια στο Investorblog.gr

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΠΛΑΘ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
879 αναγνώστες
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015
12:01

Ευρώ ή Δραχμή;Όταν σε ένα θέμα υπεισέρχεται ο οπαδισμός και η συνθηματολογία, χάνεται η ουσία. Το ευρώ γίνεται σημαία για τους πάση θυσία ευρωπαϊστές, ενώ η δραχμή για όσους θέτουν ως προτεραιότητα την εθνική ανεξαρτησία.  Ως τρελοί κατηγορούνται όσοι τολμούν να μιλήσουν για δραχμή,  ενώ ως ανάλγητοι οι οπαδοί του ευρωμονόδρομου, που εστιάζουν στις υποχρεώσεις που οφείλουμε να σεβαστούμε εντός του κοινού νομίσματος. Στόχος μου δεν είναι να συνταχθώ με τους μεν ή τους δε. Μεγαλύτερη σημασία έχει το γιατί θέλουμε τη μια επιλογή ή την άλλη, παρά η ίδια η επιλογή.

Η συνέχεια στο investorblog.gr

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
990 αναγνώστες
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015
00:02

Οι μέτοχοι της ΔΕΗ και το "σάντουιτσ"H ΔΕΗ είναι ιδιόμορφη ως επενδυτική επιλογή. Μπορεί όπως και οι υπόλοιπες ελληνικές επιχειρήσεις να συγκλονίζεται από την κρίση, αλλά στην περίπτωσή της είναι επιπλέον εκτεθειμένη ως ένα εύκολο θύμα της πολιτικής αναταραχής. Πρώτο δείγμα, η υπογραφή της νέας τριετούς συλλογικής σύμβασης που περιλαμβάνει έμμεσες αυξήσεις στους ήδη ακριβοπληρωμένους εργαζομένους της ΔΕΗ, μέσα από τη χορήγηση κουπονιών.

Η συνέχεια στο investorblog.gr

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΔΕΗ
Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
804 αναγνώστες
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015
10:38

 

Αγοράζοντας φθηνότερα ή πουλώντας ακριβότερα;Συχνά συναντώ τη φράση πως στα χρηματιστήρια κερδίζει αυτός που πουλάει ακριβότερα και όχι αυτός που αγοράζει φθηνά. Σαφώς, το κέρδος μαθηματικά ισούται με τη διαφορά τιμής αγοράς και πώλησης, οπότε αναμφισβήτητα προκύπτει όταν οι πωλήσεις γίνονται σε υψηλότερο σημείο από τις αγορές. Αυτό που αβίαστα και κακώς υποβαθμίζεται μέσω της παραπάνω έκφρασης, είναι η τεράστια σημασία της φθηνής αγοράς.

Η συνέχεια στο investorblog.gr

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<34567891011>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
επενδύοντας στο ΧΑΑ
Όσα γράφονται δεν αποτελούν συστάσεις ή προτάσεις για αγορά ή πώληση αξιών

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις