Investorblog
Ανταπόκριση Investorblog.gr στα Capitalblogs
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Λίγα λόγια για εμένα
MSc στην Οικονομική Ανάλυση - Value Investing http://www.investorblog.gr
Σύνδεσμοι


1347 αναγνώστες
Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015
17:08

Τι σημαίνει η συμφωνία γι ατο χρηματιστήριοΗ εβδομάδα που πέρασε ίσως ήταν η πιο ουσιαστική, από τις εκλογές και μετά, για την εξαγωγή συμπερασμάτων για το που οδεύουμε ως χώρα και οικονομία. Είμαστε στην αρχή ενός δύσβατου δρόμου γεμάτου παγίδες, αλλά έγινε ένα πρώτο βήμα, το οποίο ευχόμαστε να μην ήταν μόνο μια τακτική κίνηση από την πλευρά της κυβέρνησης. Βλέπετε, αναμέναμε πως και πως το πρελούδο που θα έδειχνε τις έμπρακτες επιδιώξεις των νεοεκλεγέντων. Το μέλλον μιας χώρας ή μιας οικονομίας κανονικά δεν πρέπει να βασίζεται η ερμηνεύεται κατά κύριο λόγο από τις επιλογές μιας κυβέρνησης, όμως σε κρίσιμα σταυροδρόμια όταν οι προσφάτως εκλεγμένοι και οι ενέργειές τους χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από τον λαό, λεπτοί χειρισμοί χαράσσουν κατευθύνσεις και γράφουν ιστορία. Δεν μπορούν, λοιπόν, να μην έχουν σοβαρό αντίκτυπο στη χρηματαγορά.

η Συνέχεια στο Investorblog (από 26/2)

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΔΕΗ ΕΥΑΠΣ ΕΥΡΩΒ ΙΝΤΚΑ ΚΛΕΜ ΠΛΑΘ ΦΛΕΞΟ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
780 αναγνώστες
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015
10:57

Χρηματιστήριο - Τρενάκι ΤρόμουΤο χρηματιστήριο κάνει απίστευτη τραμπάλα.  Αν κάποιος μπορεί να προβλέψει, έστω μερικώς, ποιες συνεδριάσεις θα κάνουν ράλι και ποιες θα εξελιχθούν σε πανικό, τα “ευρώπουλα” δεν θα σταματούν να τρέχουν στις τσέπες του. Αντίθετα, λανθασμένες εκτιμήσεις είναι δυνατόν να πληγώσουν ανεπανόρθωτα, ειδικά άπειρους επενδυτές που δεν έχουν μάθει να “φυλάγονται”. Ωστόσο, υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την αξιοποίηση της μεγάλης διακύμανσης και νευρικότητας που επικρατεί.

Η συνέχεια στο Investorblog.gr

Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
714 αναγνώστες
Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015
10:37

Greek Stocks Not Cheap EnoughΔιαβάσετε το άρθρο μου που έχει αναρτηθεί στο SeekingAlpha, σχετικά με το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις εκλογές και την άποψή μου για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.(Grexit and Grelapse are not Surprises; Greek Stocks are not Cheap enough yet.)

Εν, ολίγοις, θεωρώ πως θα συνεχίσουμε να βιώνουμε ένα σκηνικό έντασης, όντας όμως αισιόδοξος πως δεν θα καταλήξει στο “ατύχημα”, αν και θα το πλησιάσει. Βέβαια, τονίζω πως παραδόξως η αγορά ακόμα δεν μας έχει κάνει την “χάρη” να αποτιμήσει αυτούς τους κινδύνους ή να υπερ-αντιδράσει πτωτικά , δίνοντας ευρύτερες ευκαιρίες αγορών. Ουσιαστικά, λίγες είναι οι μετοχές που δεδομένων των συνθηκών βρίσκονται σε εξαιρετικά συμφέρουσες αποτιμήσεις. Επομένως, γενικά είμαι υπέρ της διαφύλαξης “πολεμοφοδίων”, για τη στιγμή που ο στόχος θα είναι πιο κοντά.

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΔΕΗ ΕΥΑΠΣ ΕΥΡΩΒ ΙΝΤΚΑ ΚΛΕΜ ΜΠΕΛΑ ΠΛΑΘ ΦΦΓΚΡΠ
Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
655 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015
21:38

Πολιτικές εξελίξεις: Καταλύτης για το ΧΑΑΤον Ιούνιο διαβάσατε το «Πολιτικές Εξελίξεις: Καταλύτης για το ΧΑΑ«. Η εξέλιξη των πραγμάτων κατέδειξε όσα υποστηρίζονταν σε εκείνο το άρθρο, όπως περίτρανα υποδηλώνει ο τίτλος του. Είχαμε, δηλαδή, την ανάδειξη της μεγάλης αντίφασης μεταξύ των θετικών οικονομικών προοπτικών από τη μια και της πολιτικής ανωμαλίας από την άλλη. Η μεταρρυθμιστική κόπωση που είχε διακριθεί από τις ευρωεκλογές και μετά, ξεδιπλώθηκε σε όλο της το μεγαλείο με την “επανάσταση” Σαμαρά απέναντι στην Ευρώπη και τις αγορές, ακολουθούμενη από την επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Εντούτοις, η οικονομία πριν το Σεπτέμβρη άρχισε έμπρακτα να δείχνει ελπιδοφόρα αποτελέσματα, που δεν έμειναν μόνο στους αριθμούς, όπως μερικοί επιχειρηματίες μπορούν να επιβεβαιώσουν. Φυσικά, αυτό που περιμένει ο αναγνώστης από ένα χρηματιστηριακό blog, δεν είναι μια ακόμα πολιτική ανάλυση, όσο κι αν η πολιτική κινεί τα νήματα. Στοιχεία για το τι ενδέχεται να συμβεί στις μετοχές και στρατηγικές αντιμετώπισης της καταιγίδας είναι το ζητούμενο τώρα.

Η συνέχεια στο Investorblog.gr

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
409 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015
21:20

Χρηματιστήριο: Το τέρας που καταπίνει περιουσίες πολιτών;Η ελληνική κοινή γνώμη είναι ιδιαίτερα τραυματισμένη από τα γεγονότα του αμαρτωλού ‘99 στη Σοφοκλέους. Τι μπορεί να πει κανείς στους χιλιάδες μεροκαματιάρηδες βιοπαλαιστές που έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής; Ακόμα και ευκατάστατοι, επιφανείς ή επαγγελματικά καταξιωμένοι πολίτες, δεν απέφυγαν την ανώμαλη προσγείωση, παρασυρόμενοι από την «τρέλα» των φυλλάδων, των πολιτικών παραινέσεων και των δικών τους υπέρμετρων προσωπικών φιλοδοξιών. Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Ελλάδα έχει να εξιστορήσει ή να αποκρύψει τη δική της πολύ, ή λιγότερο πικρή ιστορία από εκείνη την εποχή.  Έτσι, το χρηματιστήριο, ένας πολύ σημαντικός θεσμός για την οικονομική ευημερία, στη συνείδηση των περισσοτέρων δεν απέχει ιδιαίτερα από έννοιες όπως αυτές της χαρτοπαιξίας, του τζόγου ή των καζίνο. Η επικρατούσα αυτή πεποίθηση είναι κατανοητή μεν, αδικεί και δυσφημεί δε, τόσο τον ίδιο το θεσμό, όσο και τον οικονομικό φιλελευθερισμό.

Η συνέχεια στο Investorblog.gr

Αξιολογήστε το άρθρο 
Δεν έχει αξιολογηθεί
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
«Πρώτη<456789101112>Τελευταία»

Σχετικά με το blog
επενδύοντας στο ΧΑΑ
Όσα γράφονται δεν αποτελούν συστάσεις ή προτάσεις για αγορά ή πώληση αξιών

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις