Investorblog
Ανταπόκριση Investorblog.gr στα Capitalblogs
Λίγα λόγια για εμένα
MSc στην Οικονομική Ανάλυση - Value Investing http://www.investorblog.gr
Σύνδεσμοι


Εντυπωσιάζει η MLS!!!
1433 αναγνώστες
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008
12:20
 
Θεαματική άνοδο κατέγραψαν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας MLS Πληροφορική κατά το εννεάμηνο του 2008 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007. Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα 1/1/2008-30/9/2008 ο κύκλος εργασιών της MLS κατέγραψε άνοδο κατά 75% και ανήλθε σε 7.906.886 ευρώ έναντι 4.521.984 ευρώ το εννεάμηνο του 2007 ξεπερνώντας, ήδη, κατά πολύ τον κύκλο εργασιών της εταιρίας για το σύνολο της περσινής χρήσης. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους σημείωσαν αύξηση 60,26% και διαμορφώθηκαν σε 1.133.179 ευρώ από 707.075 ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 30,82% και ανήλθαν σε 2.937.438 ευρώ έναντι 2,245.326 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Την ίδια περίοδο τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας παρουσίασαν άνοδο 57,3% και ανήλθαν σε 1.561.131 ευρώ από 992.457 ευρώ.
Η καθαρή θέση της εταιρίας διαμορφώνεται σε 12.810.393 ευρώ. Η εταιρία διαθέτει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, δείκτη άμεσης ρευστότητας 1,44 ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα στις 30.9.2008 ανέρχονταν σε 724.206 ευρώ.
Η εντυπωσιακή άνοδος των οικονομικών μεγεθών κατά το εννεάμηνο του 2008 σε συνέχεια της σημαντικής ανόδου του α΄εξαμήνου και σε συμφωνία με τις προβλέψεις της διοίκησης της MLS επιβεβαιώνουν ότι παρά τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία η εταιρία βρίσκεται σε έντονη αναπτυξιακή τροχιά, η οποία οφείλεται μεταξύ άλλων στην υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει σε τεχνολογίες αιχμής, στη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη με στόχο την καινοτομία, στην υγιή χρηματοοικονομική της διάρθρωση και στο ισχυρό δίκτυο διανομής της. Η διοίκηση της εταιρίας προβλέπει ότι οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης θα συνεχιστούν για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης (2008) και η MLS θα καταγράψει ρεκόρ κερδοφορίας και τζίρου.

Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα έργα προμήθειας εκπαιδευτικού λογισμικού συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2 εκατ. Ευρώ, τα οποία προβλέπεται ότι θα αντικατοπτριστούν σε κάποιο βαθμό το 2008 και κατά κύριο λόγο το 2009. Επιπλέον, η MLS αναμένει σημαντικά οφέλη από την περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής θέσης της στη ραγδαίως αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά πλοήγησης, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσει νέες, διεθνείς καινοτομίες, που θα δημιουργήσουν μεγάλη αίσθηση στην αγορά και θα ενισχύσουν τις αναπτυξιακές της προοπτικές.

Ανακοίνωση της MLS


  Πολύ καλά τα νέα για τους μετόχους της MLS, αλλά και για το dimknaf fund. Αντισταθμίζεται σε ένα βαθμό η άσχημη εξέλιξη στη Betanet.

Δειτε τι γράφαμε στο "Η περίπτωση της MLS"


 

    RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΜΛΣ
Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

24/11 14:11  nabokov
dimknaf εμένα δεν μου αρέσει η συμπεριφορά της μετοχής. Κάθε τρίμηνο βγάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα και μαζί...με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα συνήθως σκάνε μύτη και κάποιοι εντυπωσιακοί πωλητές. Δέχομαι όμως σαν άλλοθι το κακό χρηματιστηριακό κλίμα.

Τώρα αυτό καθαυτό τα αποτελέσματα, εντάξει καλά είναι. Συν τοις άλλοις είναι αλήθεια ότι έχει μεγάλο δίκτυο για τα προϊόντα της (το βλέπεις και με το μάτι αυτό).

Τι να πω δεν ξέρω...ίσως είμαι υπερβολικά καχύποπτος.
24/11 14:19  dimknaf
έτσι είναι οι αγορές φίλε μου. Αν αντικατόπτριζαν πάντα τη πραγματική αξία δεν θα υπήρχαν ευκαιρίες. Είναι εγωιστικό να πιστεύουμε πως είμαστε αυτοί που αγοράζουμε στην απόλυτα χαμηλότερη τιμή.

΄Αν και δεν ΄με ενδιαφέρει η βραχυπρόθεσμη εικόνα της μετοχής, θεωρώ πως έχει συμπεριφερθεί πόλύ καλύτερα έναντι του ΓΔ
24/11 14:25  quant
Εφόσον δε σας ενδιαφέρει η βραχυπρόθεσμη εικόνα της μετοχής, τότε προς τι η σύγκριση απόδοσης με τον ΓΔ για το τελευταίο διάστημα και όχι για το διάστημα 2003-σήμερα; Δεν είναι πιο αντιπροσωπευτικό κάτι τέτοιο;
24/11 14:38  dimknaf
@quant
αλίμονο, αν η πορεία μιας μετοχής στο παρελθόν, αποτελούσε το κριτήριο για τις επενδυτικές μας επιλογές.
Αυτές είναι λογικές φούσκας. Με αυτή τη λογική θα αγοράζεις πάντα στα ψηλά και θα πουλάς στα χαμηλά
24/11 15:02  quant
Επειδή όλα αυτά τα ακούω συχνά, ιδού μια ερώτηση για σας που δεν θέλετε να αγοράζετε ψηλά και να πουλάτε χαμηλά:
Επιστρέφουμε πίσω στα τέλη του 2003. Μετράμε τις αποδόσεις έτους όλων των τότε τίτλων. Εγώ θα αγοράσω στις 2/1/2004 τις 10 εκείνες με την μεγαλύτερη απόδοση έτους και σεις κάντε την επιλογή σας. Πιστεύετε ότι ως τα μέσα του 2007 όπου και είχα μια σοβαρότατη έξοδο λόγω αναστροφής του εβδομαδιαίου μου δείκτη, θα με είχατε κερδίσει μέσω διακράτησης σε οποιονδήποτε άλλον τίτλο ή/και σταθμισμένο χαρτοφυλάκιο, εκτός αυτών των 10;
Εάν θέλετε πολύ ευχαρίστως να σας τις αναφέρω κιόλας, παρότι το όλο εγχείρημα είναι σαφώς υποθετικό αλλά ταυτοχρόνως δείχνει και κάτι ποσοτικό, ήτοι μετρήσιμο, εν αντιθέσει με το "αόριστον", ποιοτικό.
24/11 17:56  dimknaf
στο χρηματιστήριο υπάρχουν άπειροι τρόποι και τακτικές πλουτισμού ή καταστροφής.

Προσωπικά, πιστεύω στην επένδυση με μακροχρόνιο ορίζοντα που έχει σαν βάση τα θεμελιώδη. Θεωρώ πως αυτή η στάση είναι ότι πιο ασφαλές και αντιμετωπίζει τις μετοχές ως αυτό που στη πραγματικότητα είναι(τίτλοι ιδιοκτησίας μιας επιχείρησης).
Από εκεί και πέρα δεν αμφισβητώ την ικανότητα κάποιου να κερδίσει παίζοντας, αν και έχω την αίσθηση πως ελάχιστοι έχουν αυτή την ικανότητα. Οι περισότεροι, νομίζοντας πως τη διαθέτουν, γίνονται τροφή για τους λίγους που όντως τη διαθέτουν.
Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει τις επιλογές του. Σέβομαι τις διαφορετικές οπτικές στο χρηματιστήριο, σε ότι με αφορά όμως, αδιαφορώ για αυτά που δεν αποτελούν επένδυση με τη στενή έννοια του όρου.
24/11 18:04  dimknaf
εκ των υστέρων είναι πολύ εύκολο να δεις τι είναι κορυφή και τι πάτος, και ποια είναι η τάση. Αν έρθεις όμως στο παρόν, είναι πολύ δύσκολο να τα αντιληφθείς όλα αυτά και να προβλέψεις το μέλλον.

ειναι προτιμότερο να αγοράσεις αυτό που πιθανολογείς ότι αξίζει 2ευρώ με 1, παρότι δεν ξέρεις αν το βρεις και φθηνότερα, και να το πουλήσεις σε μια στιγμή σχετικης εφορίας ακόμα και υψηλότερρα από τη αξία σου, παρά να φοβάσει να υποστείς μια πρόσκαιρη ζημία, που στη ουσία είναι καθρά λογιστική, χάνοντας τη δυνατότητα να διπλασιάσεις τα λεφτά σου.
24/11 18:35  mc
@dimknaf,
διάβασα και τα δικά σου επιχειρήματα και του quant.
θα ξεκινήσω από αυτό το "εκ των υστέρων" που έγραψες στο τελευταίο σου σχόλιο. Παίκτες τάσης, δεν περιμένουν ούτε κορυφές ούτε πυθμένες για να πάρουν θέση με την τάση, είναι απλό και στα σίγουρα δεν το πράττουν εκ των υστέρων. Το θέμα είναι ότι όταν κάτι "τρέχει", καβαλούν το άρμα έχοντας ρυθμίσει πιθανές εξόδους (με ζημιά) αλλά και πυραμιδώσεις, αναδιαρθρώσεις κ.ο.κ.
Το πόσοι μπορούν να παίξουν σωστά κάτι τέτοιο (κι εδώ με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο) είναι δεδομένο ότι πρόκειται για λίγους ως ελάχιστους.

Πάμε τώρα στην διακράτηση;

Ο Artaxia (artaxia.blogspot.com) έγραψε πριν από μερικές μέρες ένα πολύ όμορφο κείμενο σχετικά μ' αυτήν. Παρότι δε, η μάχη μαίνεται στο μέτωπο μακροπρόθεσμων-βραχυπρόθεσμων, εικάζω ότι και από τους μακροπρόθεσμους, εξίσου λίγοι τελικώς καταφέρνουν το κάτι πολύ διαφορετικό σε σύγκριση με τους δείκτες. Πρόσεξε, λέω το κάτι πολύ διαφορετικό, αυτό δηλαδή που θα υπερ-αποδώσει "τρελά" σε σχέση με τη μέση τροχιά των Αγορών.
Και μη μου πεις ότι έχεις δει και πάρα πολλούς πλούσιους διακρατητές. Ίσως να έχεις δει λιγότερους πλούσιους traders, καμιά αντίρρηση και σ' αυτό.
Η δε φράση που "ενόχλησε" (πιθανώς) ήταν η "Με αυτή τη λογική θα αγοράζεις πάντα στα ψηλά και θα πουλάς στα χαμηλά".
Θα μπορούσα κι εγώ με τη σειρά μου να σου δώσω πάμπολλα δείγματα ότι αυτό ΔΕΝ είναι ελεγμένο, τουναντίον σε μια αγορά που τρέχει με index investing, πολύ συχνά οι νικητές παραμένουν νικητές και οι χαμένοι χαμένοι. Θα αλλάξει αυτό; Κανείς δεν ξέρει! Μπορεί ναι, μπορεί όχι, μπορεί και ήδη να έχει αλλάξει και να το βρούμε μπροστά μας οπότε και θα αλλάξουμε την τακτική μας! Τα ρίσκα μας παίρνουμε όλες οι "παρατάξεις" και προχωράμε.
Καλό απόγευμα και ο καθείς με τη στρατηγική του, δεν έχουμε να μοιράσουμε και κάτι, έτσι δεν είναι; :)
24/11 18:55  dimknaf
@mc
πολύ ενδιαφέροντα τα όσα λες. Εννοείται πως ανταλάσσουμε απόψεις, οπότε λογικό είναι και να διαφωνούμε. Καλή διάθεση να υπάρχει!

Από την άλλη, είναι προς το συμφέρον μου να υπάρχουν πωλητές όταν θέλω να αγοράσω και αγοραστές όταν θέλω να πουλήσω. Άρα, εκτός από φασιστικό θα ήταν και ηλίθιο, να επιβάλλω την αποψή μου.
Από το διάλογο όλοι μπορούμε να μαθαίνουμε και να κερδίζουμε.

Σχετικά με το blog
επενδύοντας στο ΧΑΑ
Όσα γράφονται δεν αποτελούν συστάσεις ή προτάσεις για αγορά ή πώληση αξιών

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις