Investorblog
Ανταπόκριση Investorblog.gr στα Capitalblogs
Λίγα λόγια για εμένα
MSc στην Οικονομική Ανάλυση - Value Investing http://www.investorblog.gr
Σύνδεσμοι


dimknaf fund – βαθύ κόκκινο, αλλά καλύτερα από τις τράπεζες.
1922 αναγνώστες
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008
18:38

 

Όταν το dimknaf fund γεννιόταν τον Απρίλη, ή κατάσταση δεν έδειχνε πως θα φτάσει εδώ που έφτασε. Είναι αλήθεια, πως τόσο μικρές εταιρείες, κάποιες με υψηλό δανεισμό, δεν αποτελούν ότι πιο ασφαλές σε περιόδους κρίσης. Βέβαια, αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί καλύτερα δεν θα μας δινόταν η δυνατότητα να αγοράσουμε τα «διαμάντια» της μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης σε εξευτελιστικές τιμές, σήμερα(income fund)

Η πραγματικότητα είναι, ότι η Betanet  έδωσε ένα γερό «χαστούκι» στο fund, που υπεραπέδιδε του ΓΔ, έως τότε. Η εκμηδένιση της χρηματιστηριακής της αξίας, είναι αποτέλεσμα των δύσκολα αναστρέψιμων προβλημάτων, που δημιουργήθηκαν στην πολλά υποσχόμενη εταιρεία. Ας ελπίσουμε, πως οι υπόλοιπες εταιρείας δεν θα παρουσιάσουν ανάλογα συμπτώματα. Στην περίπτωση, που οι περισσότερες αντέξουν στη «φουρτούνα», εκτιμώ πως οι πιθανότητα να καλυφθεί η ζημιά για το dimknaf fund στο μέλλον, είναι με το μέρος μας.
 Εδώ, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η απόδοση από τις 18/4 ανέρχεται στο δραματικό  -55,49%. Όμως, στην ίδια περίοδο, 80αρης(-54,36%) και ΓΔ(-50,35%), δεν πάνε πίσω. Επιπλέον, οι τράπεζες διαψεύδουν πανηγυρικά αυτούς που θεωρούσαν στην αρχή του έτους, πως θα υπεραπέδιδαν σε κάθε περίπτωση.
 
Ας είναι καλά η MLS, που έχει επιδείξει μεγάλη σταθερότητα σαν μετοχή, αλλά κυρίως αξιοθαύμαστα οικονομικά αποτελέσματα. Πρόκειται, για τη ναυαρχίδα του dimknaf fund. Η πτώση της μετοχής δεν ξεπερνά το 10%
 

Η αξία του dimknaf fund σήμερα ανέρχεται, μόλις, στις 46,5χιλ. ευρώ!

 

 

    RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

Σχετικές μετοχές:
ΑΚΡΙΤ ΒΕΤΑΝ ΓΔ ΚΑΡΔ ΚΛΕΜ ΚΟΜΠ ΜΛΣ ΝΙΟΥΣ
Αξιολογήστε το άρθρο 
1 ψήφος
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

14/12 20:30  kikou04
Καλησπέρα
Είχα πει στις 12 Ιανουαρίου 2008 ότι
Θα έπρεπε να είχατε βάλει και ως πιθανή απάντηση ... καμία.
Τέλος πάντων, (ίσως) την ΚΛΕΜ ψήφισα.
http://dimknaf.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=3014&blid=24

Κοιτώντας σήμερα τις παραπάνω επιλογές, βλέπω κάποια/ες μεγάλη/ες επενδυτική/ές ευκαιρία/ες από τις 7 προτεινόμενες.
Νομίζω ότι ΣΗΜΕΡΑ είναι η καταλληλότερη εποχή για φτιάξιμο ενός καινούργιο ΜΑΡΙΔΑ FUND που να περιλαμβάνει 10 μικρούλες και να αναμετρηθεί το fund με όποιον δείκτη θελήσει ο απαισιόδοξος ΑΡΚΟΥΔΟΣ του forum.
Αρκεί το fund να μην περιλαμβάνει ΖΟΜΠΙ στυλ ΒΕΤΑΝΕΤ και ...

τι λέτε για την ιδέα???
14/12 22:02  dimknaf
πάντως το marida fund έχει φτιαχτεί με στόχο να υποαποδόσει και όχι να υπεραποδώσει. Βέβαια έχουν πέσει τόσο πολύ οι μετοχές του, που και η Vivere παρουσιάζει μια κανονική αποτίμηση. Σήμερα ίσως η πιο ακριβή μετοχή του ΧΑΑ να είναι η Vivartia.

Θα συμφωνήσω μαζί σου πως υπάρχουν μικρές που πωλούνται τσάμπα, αλλά αν έρχονται δύσκολες μερες στην πραγματική οικονμία???
Δεν είναι εξίσου φθηνές και πιο ασφαλείς μεγαλύτερες εταιρείες;;;
Για αυτό δημιούρησα το income fund.
Τέτοια εποχή πρέπει κανείς να κάνει πολύ άστοχες επιλογές για να βγεί χαμένος. Είμαστε σε εκπτώσεις!
14/12 22:12  kikou04
Φίλε dimknaf

Η πιο ακριβή μετοχή του ΧΑΑ ΣΗΜΕΡΑ, είναι όποια θα πέσει περισσότερο από όλες κατά τη διάρκεια του επόμενου έτος ... οπότε δεν νομίζω ότι αυτή είναι η Βιβάρτια.

ΑΝ (και πρόσεξε το ΑΝ) έρχονται δύσκολες μέρες για την πραγματική οικονομία (όλοι μας πιπιλάμε πια αυτή την καραμέλα) τότε οι εταιρίες που θα δυσκολευτούν περισσότερο θα είναι και οι πιο μεγάλες, που έχουν ανοιχτά μέτωπα σε πολλές χώρες και μεγάλη έκθεση στην πραγματική οικονομία ... οι μικρές (με μικρό δανεισμό, καλές ταμειακές ροές και καλό αντικείμενο) μπορεί να μην καταλάβουν και τίποτα, άσε που έχουν προεξοφλήσει τον Μεγάλο Αρμαγεδώνα ... χώρια που οι μικρές δεν χρειάζονται και μεγάλα κεφάλαια για να κινηθούν ... με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μαζεύεις όλο το free float αρκετών μικρών και μην τον είδατε τον Παναή.
14/12 22:15  Hi Five
Εδώ γίνεται μην τον είδατε τον FORD ... φανταστείτε τον Παναή...
14/12 22:17  kikou04
Εγώ πάντως φίλε μου ... έχω αρχίσει να απλώνω δίχτυα σε αρκετά μικρά και περιμένω σε συγκεκριμένα νούμερα ... σε μερικές περιμένω και ένα άσχημο Α΄ τρίμηνο 2009 για να τα χαρίσουν στην κυριολεξία τα χαρτιά.

Τι στοχεύω να αγοράσω??
Έ χαρτιά που έχουν μικρή διασπορά ή χαρτιά που αγοράζουν σαν τρελοί οι βασικοί ... αρκεί να είναι ΤΖΑΜΠΑ όπως λες και εσύ, να μου δώσουν μέρισμα 10% για τη χρήση 2008 και άντε 5% για το 2009 ... και να είναι καλά οι Έλληνες επενδυτές που θα ξεπουλήσουν τα μικρά (για να μπουν στις τράπεζες??)
14/12 22:18  Nastybishop
Για βαλκάν ποιος έχει άποψη;
14/12 22:21  kikou04
Nasty
Το έχω ξαναγράψει ... η ΒΑΛΚΑΝ ως αντικείμενο είναι αέρας κοπανιστός.
Βέβαια σε bull market αγορά πιστεύω ότι ο κυρ Πρόδρομος θα την τρέξει ... πάντως με την πώληση του ακινήτου της, νομίζω ότι έχει ΜΗΔΕΝ ρίσκο και γεμάτα ταμεία, δίχως δάνεια.
Δεν θα την αγόραζα αυτήν την εποχή ... εκτός αν ήξερα κάτι πιο συγκεκριμένο.
14/12 22:22  dimknaf
"Η πιο ακριβή μετοχή του ΧΑΑ ΣΗΜΕΡΑ, είναι όποια θα πέσει περισσότερο από όλες κατά τη διάρκεια του επόμενου έτος ... οπότε δεν νομίζω ότι αυτή είναι η Βιβάρτια."

Δε νομίζω πως αυτός είναι ο ορισμός του πιο ακριβού. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο διάστημα για να ξεφουσκώσει κάτι. Στην προκειμένη περίπτωση θα συμβεί όταν σταματήσει να την στηρίζει η MIG. Μποορεί να μη συμβει και ποτέ και απλά να οδηγηθεί εκτός ταμπλώ.

Όταν μιλάμε για δυσκολότερες μέρες στην πραγματική οικονομία, δεν εννούμε την απολύτη καταστροφή ντε και καλά. Έχω την εντύπωση πως μια μεγαλύτερη, με φυσιολογικές υποχρεώσεις, είναι πιο δύσκολο να αφαιθεί νακαταρρεύσει.
Τώρα βέβαια υπάρχουν και διαμάντια στις μικρες.

Προσωπικά όταν η μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση ήταν ακόμα ακριβή, αγόραζα μετοχές μόνο μικρότερων εταιρειών. Το τελευταίο διάστημμα αγοράζω μεγαλύτερες, μέχρι εξαφανίσεως του ρευστου. έτσι υπάρχει μια ισσοροπία μικρών, μεγάλων
14/12 22:23  Nastybishop
Δεν υπάρχει εταιρεία βαλκαν kikou...Aλλού είναι το θέμα. Ο κυρ πρόδρομος σαρώνει τα πάντα. Κάποια στιγμά θα ξαναεπιχειρήσει να την βγάλει έξω. Στα προς διερεύνηση.
14/12 22:25  dimknaf
@kikou
θα μπορούσες να αρκεστείς και σε μικρότερες μερισματικές αποδώσεις. Καλύτερα είναι τα κέρδη να είναι επαναλαμβανόμενα, ο δανεισμός χαμηλός, να εκτιμάς θετικά το μέλλον της εταιρείας κ.τ.λ.
14/12 22:26  kikou04
Φίλε dimknaf και όμως αυτός είναι ο ορισμός του ακριβού.
Αντίθετα του φτηνού ο ορισμός είναι όποια ανέβει περισσότερο, κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Όλα τα άλλα είναι εκτιμήσεις δικές μας περί του φτηνού και του ακριβού.

ΛΕΣ
<<Έχω την εντύπωση πως μια μεγαλύτερη, με φυσιολογικές υποχρεώσεις, είναι πιο δύσκολο να αφεθεί να καταρρεύσει.>>
Εγώ λέω ότι όσο μπορούν οι τράπεζες θα κάνουν τεχνητή αναπνοή σε όλες ... δες ΑΛΤΕΚ, ΕΝΚΛΩ, μέχρι και τα ΕΛΙΧΘ δες.
14/12 22:30  kikou04
Nastybishop
Τι εννοείς δεν υπάρχει Βαλκάν?? Σε έχασα.

dimknaf
Είμαι άπληστος ... θα πάρω αυτές που έχουν τα χαρακτηριστικά που λες και εσύ, αλλά να έχουν και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10% μέρισμα ... και κάτι μου λέει ότι αυτές θα υπεραποδώσουν.
14/12 22:31  dimknaf
πιστεύεις πως οι μέτοχοι της ΕΛΙΧΘ ή τις ΑΛΤΕΚ θα βγουν κερδισμένοι από την περιπέτεια? Δεν νομίζω οι πιθανότητες να είναι με το μέρος τους.
Το φθηνό και το ακριβό αγαπητέ, εξαρτάται από τον ορίζοντα της τρατηγικής του. Αν η στρατηγική του έχει να κάνει με τα θεμελιώδη, μάλλον ο 1 χρόνος είναι λίγος. Τουλάχιστον για μένα ο ορίζοντας δεν είναι το έτος, οπότε δεν κρίνω το ακριβό και το φθηνό από εκεί.
14/12 22:31  Nastybishop
Αυτό που εννοείς και εσύ, ότι δεν έχει αντικείμενο. Τι real estate και παπαριές.
14/12 22:33  dimknaf
"Είμαι άπληστος ... θα πάρω αυτές που έχουν τα χαρακτηριστικά που λες και εσύ, αλλά να έχουν και ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10% μέρισμα ... και κάτι μου λέει ότι αυτές θα υπεραποδώσουν."

αν τις έχεις βρει, συμφωνώ και επαυξάνω
14/12 22:35  kikou04
Φίλε dimknaf και πάλι ... αν το δούμε ας πούμε σε βάθος δεκαετίας ... φθηνότερη είναι η μετοχή που θα ανέβει περισσότερο μέσα στην δεκαετία και ακριβότερη αυτή που θα πέσει περισσότερο.

Οι μέτοχοι των ΕΝΚΛΩ, ΕΛΙΧΘ, ΑΛΤΕΚ ... εννοείται ότι είναι να τους κλαίνε οι ρέγγες και μόνο ως ήρωες τους βλέπω.
Όμως εγώ βλέπω πολλές μικρές που δεν έχουν δανεισμό και ελάχιστες υποχρεώσεις.
14/12 22:37  dimknaf
"Φίλε dimknaf και πάλι ... αν το δούμε ας πούμε σε βάθος δεκαετίας ... φθηνότερη είναι η μετοχή που θα ανέβει περισσότερο μέσα στην δεκαετία και ακριβότερη αυτή που θα πέσει περισσότερο."

ακριβώς όπως το λες είναι.
14/12 22:38  kikou04
Σχετικά με την απληστία ... τι εννοώ.
Πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε μετοχές, που με λογική σκέψη και ψάξιμο να μπορούμε να τις δούμε σε υπερπολλαπλάσια νούμερα και αυτό διότι αν μια μετοχή του 1 ευρώ για παράδειγμα την βλέπουμε να φτάνει 10 (επαναλαμβάνω με λογική σκέψη και όχι με ονειρώξεις) τότε είναι πολύ πιθανό να βγούμε τελικά κερδισμένοι.
Αντίθετα αυτοί που βλέπουν ένα χαρτί να μπορεί να δώσει ένα 10% μόνο, τότε το πιθανότερο είναι να γράψουν ζημίες ακόμη και σε βάθος χρόνου.
14/12 22:40  kikou04
Άρα τελικά με το φτηνό και το ακριβό συμφωνούμε.
14/12 22:42  dimknaf
Απλα εκέι λές, να πάρω τις 3καλύτερες επιλογές ή να κάνω λίγο σκόντο στα κριτήρια για να έχω 7-8 και μεγαλύτερη ασφάλεια λόγω διαποράς;;; Είνια και αυτό ένα κρίσιμο δίλλειμα
14/12 22:46  kikou04
dimknaf
Αν ξέρεις ποιες θα φύγουν πρώτες, τότε θα πάρεις τις 3 που θα φύγουν πρώτες ... διαφορετικά θα τις πάρεις όλες κάνοντας σταδιακές αγορές σε διάφορα επίπεδα.
Ποια επίπεδα δηλαδή?? Ορισμένες δεν πάνε πιο κάτω με τίποτα!
14/12 22:49  kikou04
Δεν μπορώ να ονοματίσω φίλε Μαρίνη.
14/12 22:53  dimknaf
δεν νομίζω πως τα θεμελιώδη μπορούν να προβλέψουν το τι θα φύγει πρώτο. ΄Γιατί νομίζω πως αν ο ορίζοοντας σου είναι τόσο μικρός, ίσως οι ισολογισμοί να μην είναι το καλύτερο όπλο στη μάχη που δίνει.

Το πιο κάτω δεν πάει με τίποτα... δεν θα το έλεγα σε καμιά περίπτωση.
θα έλεγα πιο έυκολα, πως σχεδόν σίγουρα θα βρεθεί κάποια στιγμή πολύ, πολύ πάνω
14/12 22:54  kikou04
Γιατί Μαρίνη ακόμη δεν είμαι καλά αγορασμένος. Σε μερικές ακόμη δεν ξεκίνησα.
Τώρα για ευθύνη των δικών μου λεγομένων .. ψάξε τα ποσταρίσματα μου.

Θα αγοράσω ... και όποιος δεν πιστεύει πολύ ευχαρίστως να του δείξω τα πινακίδια αγοράς μου ... ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΩΛΗΣΗΣ.
Αν και νομίζω ότι στα χρηματιστήρια δεν χωράνε επιδειξιομανείς.
14/12 22:55  dimknaf
πιο πολές πιθανότητες έχει ο μαρίνης με τεεχνική ανάλυση να μαντέψει το τι θα γίνει σε 3 μήνες, παρά εσύ με τα θεμελιώδη.

Δεν πιστεύω στην Τ.Α. Πιστεύω στην Θ.Α. αλλά νοομίζω πως πρέπει να κοιτάει κανεις πολύ πιο μακριά
14/12 22:57  kikou04
dimknaf
γυρίζεις, γνωρίζεις και μυρίζεις.
Σιγά μην ξέρουν τα θεμελιώδη τον πάτο ... εδώ ούτε η Τεχνική Ανάλυση δεν ξέρει που είναι αυτός ο πάτος.
14/12 22:58  dimknaf
@kikou
Δεν νομίζω με την άποψη σου να μπορείς να επηρεάσεις σε τέτοιο βαθμό την αγορά, για να την βρεις αντιμέτωπη στο σχέδιο σου. Με αυτή τη λογική κάθε αράδα που γράφεις, αν είσαι ειλικρινής είναι εναντίον σου, αφού κάτι αποκαλύπτεις
14/12 22:58  Nastybishop
μαρινή, έχεις δίκιο. Αλλά ο κικού έχει κατηγορηθεί για αυτό.
14/12 22:59  dimknaf
πιάσε κόκκινο μαρίνη!
14/12 23:13  kikou04
dimknaf και Μαρίνης
Την πορεία μια μετοχής κανείς μας δεν μπορεί να την επηρεάσει ... εκτός αν είναι μικρής εμπορευσιμότητας ή κεφαλαιοποίησης.
Τώρα εσείς νομίζετε ότι εδώ μέσα διαβάζουν μόνο μαριδαίοι και χρήστες με αγνές προθέσεις?? Αν το νομίζετε αυτό τότε κάνετε λάθος.

Εξάλλου επειδή είμαι ΕΓΩΙΣΤΗΣ δεν θα έγραφα ποτέ για μετοχή στο forum αυτήν την περίοδο, για να χαρούν κάποιοι αν έστω και πρόσκαιρα χάνω ένα 10% ή 20%.
Όταν θα <<πομπάρω>> (αν έχω όρεξη και διάθεση) θα είναι 100% σίγουρο και πολύ πολύ ψηλότερα. Τώρα αγοράζουμε μικρά χαρτιά που δεν τα περιμένουν οι περισσότεροι και τα έχουν ξεχασμένα.
Διαβάζω forum και πιάνω κλίμα ...

Nasty ποιος με κατηγόρησε?? Σιγά τα ωά και τον κάθε ασχετίλα που μπορεί να είπε ΤΑΧΑ μου κάτι για μένα ...
14/12 23:19  Nastybishop
kikou αναφέρομαι σε όλες αυτές τις ιστορίες με τους γκουρούδες κτλ. Ακόμα και εμένα έχουν κατηγορήσει αρκετές φορές ότι παρέσυρα κόσμο σε μετοχές κτλ.
14/12 23:22  kikou04
Εγώ δεν έχω παρασύρει κανέναν ... ΟΛΑ τα ποστάρισματα μου, είναι στη διάθεση του κάθε ανόητου προβάτου που το ταΐζουν κουτόχορτο οι πονηροί μάγκες.
Αυτά να τα πουν αλλού ... ότι έχω γράψει στο forum Capital άλλα δείχνουν.
Τα υπόλοιπα όπως προείπα είναι πονηριές των πονηρών ... μπεεεεεεεεεεεεεε
14/12 23:25  Nastybishop
Μια χαρά συζητάγαμε για μετοχές προ κρίσης. Μετά την κρίση, άρχισε η γκρίνια και ο ένας τα έριχνε στον άλλο. Εσύ που είπες τότε αυτό και εσύ που έλεγες έτσι και πάει λέγοντας. Πλέον αν μιλήσεις ανοιχτά για μια μετοχή είσαι persona non grata. Κατάπτυστος στην κοινωνία. Υποτίθεται ότι την πομπάρεις. Εκ τότε κανείς δεν τολμάει να μιλήσει για μετοχές και όλες οι συζητήσεις στο φόρουμ και στα μπλογκς είναι περί ανέμων και υδάτων. Από το αν θα πάρει πρωτάθλημα ο ΟΣΦΠ μέχρι για το λογοτεχνικό ύφος του Πάμπλο Νερούδα.
14/12 23:30  kikou04
Όταν τα χρηματιστηριακά πρόβατα (υπάρχουν και κοινωνικά, πολιτικά, κομματικά και άλλων μορφών πρόβατα) αποβάλλουν τα κόμπλεξ τους και μάθουν να συζητούν ελεύθερα χωρίς να ρίχνουν τα φταιξίματα από εδώ και απο εκεί, τότε ΙΣΩΣ να πετύχουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους.

Τι μια τους φταίει το 99, την άλλη τα λαμόγια, μετά οι λομπίστες, μετά η ριμάδα η τύχη τους, η υγρασία, η κακιά η ώρα ... ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΑΚΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ.

Γιατί πριν την κρίση???
Τα ξέχασες??
ΟΥΟΥΟΥ ΧΑΧΑΧΑ
Ανεβάζουν τα λαμόγια τα άλλα τα χαρτιά και όχι τα δικά μου έλεγαν.
15/12 01:27  ditaset
διαβαζω τον καπιταλ και συμμετεχω οσο μου επιτρεπει ο περιορισμενος χρονος μου και οι μικρες μου γνωσεις εδω και εναν χρονο περιπου.αυτο που καταλαβα σε αυτο το διαστημα οσον αφορα τον κικου ειναι το εξης.μακαρι να υπηρχαν περοσσοτεροι σαν κι αυτον,και σε οτι κανει δεν βλεπω ουτε υστεροβουλια ουτε ιδιοτελεια.
15/12 08:48  kikou04
Ευχαριστώ φίλε ditaset για τον καλό σου λόγο.

Όλοι έχουμε ιδιοτέλεια όταν μιλάμε στο Capital forum για κάποιες μετοχές που έχουμε αγοράσει ... δεν είναι κακό αυτό όμως, αρκεί φυσικά να μην είναι αυτοσκοπός η ιδιοτέλεια μας ... δηλαδή γράφω εσκεμμένα καλά λόγια διότι σε αυτά τα επίπεδα θέλω να βγω πωλητής.
15/12 09:24  dimknaf
@kikou
εννοείται πως δεν πρέπει να κατηγορηθείς,επειδή δεν θες να είσαι αποκαλυπτικός.
Απλά θεωρώ υπερβολικό το γεγονός να πιστεύεις πως τα λεγόμενα σου και οι επιλογές σου μπορεί να είναι ικανές να επηρεάσουν την αγορά.
15/12 09:37  kikou04
Φίλε dimknaf για μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις έχω αναφερθεί ποια χαρτιά βλέπω θετικά και σκοπεύω να τοποθετηθώ (σε νούμερα συγκεκριμένα που περιμένω να δω) και σίγουρα κανείς μας δεν μπορεί να τα επηρεάσει αυτά με τις αγορές του.
Από μικρά όμως δεν μπορώ και δεν θέλω να μιλήσω ... εδώ υπάρχει πανικός ... θα πτωχεύσει η Ελλάδα σου λένε οι μισοί και οι άλλοι μισοί θα κλείσει το Χρηματιστήριο και οι περισσότερες από τις Ελληνικές εταιρίες ... γιατί να τους ξυπνήσουμε??
Ο πανικός και ο φόβος πρέπει να αγοράζονται πολύυυυυυυυυυυ φτηνά.

Άλλωστε μιλάνε οι ισολογισμοί και το ταμπλό γιαυτά τα μικρά χαρτιά, όπου υπάρχουν καθημερινές εντολές βασικών, οι οποίοι <<στρώνουν>> κάθε μέρα με εντολές τους το βάθος των αγοραστών.
15/12 09:39  kikou04
Και τέλος υπάρχουν ορισμένα μικρά ... που με 200.000 ευρώ άντε 1 εκ σκουπίζεις αν θέλεις όλο το free float ... έ γιαυτά δεν νομίζω ότι πρέπει να μιλάμε, αλλά ΑΝ ΑΞΙΖΟΥΝ να τα αγοράζουμε στο ταμπλό δια της μεθόδου του ΜΟΥΓΓΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ.
15/12 09:49  dimknaf
Βάλε μια μικρή μετοχή στο μυαλό σου,διαμάντι με λίγα διαθέσιμα κομμάτια. Πιστεύεις πως αν την αποκαλύψεις, θα γεννήσεις τόσες αγορές ώστε να επηρεάσεις την κατάσταση???
15/12 09:52  kikou04
Μα ακόμη δεν έχω αγοράσει εγώ ... και εγώ θέλω να πάρω μερικές δεκάδες χιλιάδες κομμάτια και οι περισσότερες από αυτές δεν κάνουν κομμάτια. πάντως για μια καλή περίπτωση που την πιστεύω, έχω αναφερθεί στο blog μου και μάλιστα προέβλεψα και κέρδη ... στα οποία έπεσα μέσα ήδη από το 9μηνο.
15/12 09:55  kikou04
Κάποιος bloger εμφανίστηκε το πρωί ... είπε κάποια πράγματα για τις τράπεζες και το 1999, του έγραψα τις απόψεις μου όμως τα σχόλια τα είχε με έγκριση.
Βλέπω τώρα ότι το blog του εξαφανίστηκε.

Φαντάζομαι φίλε dimknaf μου επιτρέπεις να γράψω στο blog σου όσα δεν φάνηκαν.
Του έγραψα ...

Διαφωνώ σε πολλά καλέ μου φίλε

1) Όχι να μην διαγραφεί κανέναν χρέος κανενός δανειολήπτη ... αν διαγραφεί χρέος θα είναι σαν να χαρίζονται λεφτά.
ΟΚ το δέχομαι ... αν διαγραφούν σε κάποιους τα χρέη, τότε να έρθουν και σε μένα να μου χαρίσουν λεφτά, μιας και δεν έχω καθόλου δάνεια, ούτε πιστωτικές, ούτε το παραμικρό φέσι. Πρέπει κάποια στιγμή να πάρει σε αυτόν τον τόπο ο καθείς ότι του αξίζει.
Να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες το δέχομαι .. η διαγραφή όμως με εξοργίζει.

2) Το 1999 εγώ έβγαλα ένα σωρό λεφτά και δεν ξεφόρτωσα πουθενά τις μετοχές μου, απλά τις πούλησα ... θυμάμαι τότε οι επενδυτές έβγαιναν στα ραδιόφωνα και στις τότε εκπομπές και κορόιδευαν τους βασικούς μετόχους, όπως και τους θεσμικούς ότι τους πήραν τα χαρτιά.
Αν κάτι φταίει σε αυτό ... είναι η έλλειψη Χρηματιστηριακής γνώσης και Επενδυτικής παιδείας και κουλτούρας ... θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν οι υπεύθυνοι ενδιαφερόντουσαν να δείξουν στον απλό κόσμο και να τον διδάξουν, αλλά νομίζετε ότι θα δείξει ενδιαφέρον κανείς από τον λαουτσίκο?? Ο λαουτσίκος είναι όλο ιδέα, λόγια, φιλοσοφία και αέρα κοπανιστό ... μάγκας στα κέρδη και φταίνε οι άλλοι στις ζημίες.
Αν σε κάτι έφταιγε η τότε κυβέρνηση Σημίτη και στις επόμενες ήταν που παρότρυνε τον κόσμο να μπει στο ΧΑΑ και ότι δεν έστειλε στα έδρανα των δικαστηρίων εισηγμένους που πραγματοποίησαν τρελές αυξήσεις κεφαλαίων και τα κεφάλαια αυτά δεν πήγαν ποτέ στα ταμεία της εταιρίας ή αν πήγαν κατευθύνθηκαν αλλού και όχι εκεί που προβλεπόταν. (Α ξέχασα και το σκάνδαλο των ΔΕΚΑ που στήριζε το ΧΑΑ)

3) Συμφωνώ ότι οι τράπεζες έκαναν εγκλήματα ... ποια?? Έχουν δανειοδοτήσει την κάθε χρεοκοπημένη εταιρία του ΧΑΑ και τώρα ελπίζουν με κανένα κόλπο να πάρουν πίσω κα
15/12 09:56  kikou04
3) Συμφωνώ ότι οι τράπεζες έκαναν εγκλήματα ... ποια?? Έχουν δανειοδοτήσει την κάθε χρεοκοπημένη εταιρία του ΧΑΑ και τώρα ελπίζουν με κανένα κόλπο να πάρουν πίσω κανένα φέσι ... εκτός αυτού έχουν δώσει του κόσμου τα καταναλωτικά σε διάφορους περίεργους.
Αν είναι να κατηγορήσουμε τους τραπεζίτες τότε να καταδικάσουμε τις πρακτικές τους ... τοκογλυφίες, πανωτόκια, εύκολος δανεισμός στον κάθε ανόητο και κάθε προβληματική επιχείρηση και ένα σωρό τέτοια.
15/12 10:04  quant
@kikou,

εάν υπήρχε χρηματιστηριακή παιδεία το '99, είσαστε βέβαιος ότι θα βγάζατε ένα σωρό λεφτά, πουλώντας και όχι ξεφορτώνοντας όπως υποστηρίζετε;
15/12 10:07  dimknaf
το blog είναι ανοιχτό σε κάθε άποψη.

αποκλείεται να σβηστει ποτέ σχόλιο, αν δεν περιέχει βωμολοχίες
15/12 10:08  kikou04
Φίλε quant ασφαλώς και δεν θα έβγαζα ένα σωρό λεφτά το 1999.
Γιατί σαν πως σήμερα υπάρχει Χρηματιστηριακή παιδεία?? Και γιαυτο θα ξαναβγάλω ... επειδή ζούμε το ανάποδο του 1999.

Να ενημερώσουν οι υπεύθυνοι τους επενδυτές και τους μετόχους ... να τους βάζουν να παρακολουθούν σεμινάρια ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πριν κάνουν την πρώτη πράξη ... και κατόπιν να κερδίζει ο πιο έξυπνος και διορατικός και όχι να χάνει ο πιο βλάκας.
15/12 10:10  quant
Δε διαφωνώ μάλλον. Καλή σας μέρα!

Σχετικά με το blog
επενδύοντας στο ΧΑΑ
Όσα γράφονται δεν αποτελούν συστάσεις ή προτάσεις για αγορά ή πώληση αξιών

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις