Investorblog
Ανταπόκριση Investorblog.gr στα Capitalblogs
Λίγα λόγια για εμένα
MSc στην Οικονομική Ανάλυση - Value Investing http://www.investorblog.gr
Σύνδεσμοι


Μήπως να την πουλήσω τη HOL;
1505 αναγνώστες
Σάββατο, 28 Αυγούστου 2010
02:02

 
Στις αρχές του προηγούμενου χρόνου είχαμε μιλήσει για τη σχέση κεφαλαιοποιήσεων μεταξύ HOL-Forthnet. Διακρίναμε πως η πρώτη είχε όλα τα χαρακτηριστικά για να υποαποδώσει. Τότε η μετοχή της Forthnet ήταν στα 75 λεπτά και μετοχή της HOL στο 1,39, με τη κεφαλαιοποίησή τους να είναι σχεδόν παρόμοια Σήμερα, η μετοχή της HOL έχει υποχωρήσει σημαντικά στα 83 λεπτά, ενώ της Forthnet ελάχιστα στα 71 λεπτά.


Αυτό δείχνει πως η αγορά, αργά ή γρήγορα, κάποια στιγμή ακολουθεί τα θεμελιώδη. Έτσι, μας δικαίωσε. Η HOL, που από τότε είχαμε τονίσει πως εμφανίζει αρνητικά κεφάλαια, αναγκάστηκε να προχωρήσει δε δύο ΑΜΚ, περιορίζοντας τη συμμετοχή των παλιών μετόχων και δημιουργώντας πληθωρισμό μετοχών. Σαν αποτέλεσμα, ενώ η μετοχή της HOL εμφάνισε πολύ χειρότερη εικόνα από τη Forthnet όλο αυτό το διάστημα, η κεφαλαιοποίηση της εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή της βασικής ανταγωνίστριάς της.


Μετά από 1,5 χρόνο μεγάλων ζημιών των μετόχων της HOL, βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση με τότε. Η κεφαλαιοποίηση της (129εκ.) ξεπερνά αυτή της Forthnet(109εκ.)(με βάση τα χθεσινά κλεισίματα), ενώ η δεύτερη έχει πολύ καλύτερο ισολογισμό και το όπλο της NOVA. Παράλληλα, η HOL βάζει πλώρη για αρνητικά ίδια κεφάλαια και πάλι.


Μήπως αυτή τη φορά το πάθημα θα πρέπει να γίνει μάθημα για τους μετόχους της HOL, πού καλό θα ήταν να πουλήσουν ή να ανταλλάξουν τις μετοχές τους με αυτές της Forthnet όσο προλαβαίνουν;Σε καμιά περίπτωση τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση πώλησης ή αγοράς αξιών.

 
 
  RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΗΟΛ ΦΟΡΘ
Αξιολογήστε το άρθρο 
2 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

28/08 10:48  O ΤΑΥΡΟΣ
Μπα! και οι 2 ερχονται απο τα ιδια νουμερα στον χρονο 1,83 η μια 1,84 η αλλη...και αν πας και πιο μακρυα η μια απο τα 8 και η αλλη απο τα 4...γιατι να τις αλλαξω ...ιδιο γραφημα εχουν... και τις hol einai kai λιγο καλυτερο στην 3ετια...οσο για το μελλον θα δουμε
28/08 11:14  O ΤΑΥΡΟΣ
"περιορίζοντας τη συμμετοχή των παλιών μετόχων και δημιουργώντας πληθωρισμό μετοχών"

και η 2 εχουν απο 155 εκ μετοχεσ...και οσο για τους παλιους μετοχους στην περιπτωση τις ηολ εχουν το 85% ...ενω στην φορθνετ το 40%...που μοιραζουν χαρτια λοιπων...

28/08 21:06  dimknaf
φίλε στο χρόνο μπορεί να έχουν την ίδια απόδοση. Και πριν 10 χρόνια μπορεί και η γιαγιά μου να είχε ρόδες...

Εγω δεν λέω πως η HOL θα συνεχίσει να πηγαίνει χειρότερα επειδή έτσι έγινε και στο παρελθον. ΕΓω λέω πως πήγε χειρότερα λόγω μιας συγκεκριμένης κατάστασης η οποία επαναλαμβάνεται.

Πληθωρισμό μετοχών έχουμε στην περίπτωση της HOL λόγω των απανωτών ΑΜΚ. Ο πληθωρισμός δεν είναι θέμα ποσότητας μετοχών αλλά γέννησης νέων. Άρα ο αριθμός των μετοχών ατυχώς αναφέρεται...
29/08 10:36  O ΤΑΥΡΟΣ
Καπου δεν τα βλεπεις καλα... 2 αμκ απο την ηολ η μια πρωτη στα ο,85 και ηταν προυποθεση να γινει για να μπει η vodafon μεσα σαν στρατηγικος στα ο,85 για τους πολλουσ..."εγω δεν λέω πως η hol θα συνεχίσει να πηγαίνει χειρότερα επειδή έτσι έγινε και στο παρελθον"...και εγω λεω οτι απο τις 2 θα παει καλυτερα.
29/08 19:04  dimknaf
εγω στηρίζω τη γνώμη μου στο ότι η HOL τελείωνει από ρευστό και πως πάει για αρνητικά ίδια κεφάλαια.

Εϊναι πιο μικρή και χωρίς τη NOVA. Γιατί λοιπόν να αξίσει παραπάνω όταν περιμένει να σωθεί. Την προηγούμενη φορά που είχαμε την ίδια κατάσταση οι μέτοχοι της HOL μάτωσαν.

Σχετικά με το blog
επενδύοντας στο ΧΑΑ
Όσα γράφονται δεν αποτελούν συστάσεις ή προτάσεις για αγορά ή πώληση αξιών

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις