Investorblog
Ανταπόκριση Investorblog.gr στα Capitalblogs
Λίγα λόγια για εμένα
MSc στην Οικονομική Ανάλυση - Value Investing http://www.investorblog.gr
Σύνδεσμοι


Προσοχή στις “τράμπες”!
1901 αναγνώστες
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010
13:36

Μια από τις πιο επιζήμιες τακτικές που μπορεί κανείς να ακολουθήσει είναι οι συνεχείς και αδικαιολόγητες αλλαγές στο χαρτοφυλάκιό του. Παίρνω αφορμή και γράφω για αυτό το θέμα από τον φίλο μας τον ΤΑΥΡΟ, ο οποίος δήλωσε πως αντάλλαξε τον Ακρίτα με την AS. Το ότι μια από τις μετοχές μας ανέβηκε, αυτό δε σημαίνει πως έπαψε να αποτελεί ευκαιρία, ούτε πως η αγορά της επόμενης μετοχής θα είναι πιο συμφέρουσα. Αυτό που πολλοί ονομάζουν κατοχύρωση, στην ουσία δεν υπάρχει. Συνεχίζεις να είσαι εκτεθειμένος στην επόμενη μετοχή, όπου ο κίνδυνός της ενδέχεται να είναι πιο μεγάλος. Η κατοχύρωση κερδών έρχεται εφόσον η πώληση δεν ακολουθηθεί από αγορά, αλλά στερεί τη δυνατότητα για νέα κέρδη. Γενικότερα η διασπορά είναι αυτή που δίνει ασφάλεια, αλλά και δυνατότητα για κέρδη.


Αν συγκρίνουμε τις περιπτώσεις του Ακρίτα και της AS θα δούμε πως και οι δυο έχουν παραπλήσια κεφαλαιοποίηση. Επίσης, παρουσιάζουν μικρές ζημιές. Εξετάζοντας καλύτερα τις 2 περιπτώσεις θα δούμε πως η μετοχή του Ακρίτα διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν σαφώς πιο ελκυστική από την άλλη μετοχή. Μπορείτε να διαβάσετε στο προηγούμενο άρθρο τους λόγους για τους οποίους πιστεύω στη μετοχή του Ακρίτα.


Το ότι φεύγουμε από μια μετοχή που ανέβηκε αρκετά και πάμε σε μια μετοχή που έπεφτε το ίδιο διάστημα, δεν σημαίνει πως πάμε σε μια φθηνότερη ή καλύτερη μετοχή.

 RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

Σχετικές μετοχές:
ΑΚΡΙΤ ΑΣΚΟ
Αξιολογήστε το άρθρο 
5 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

22/10 13:50  O ΤΑΥΡΟΣ
Μαλλον ελβε επρεπε να τα κανω...
22/10 13:56  dimknaf
κάτσε βρε παιδί μου... την έβγαλες την απόφαση στο δευτερόλεπτο... Για να της ρίξω και αυτής μια ματιά. Να σου πω μια πρώτη γνώμη
22/10 14:04  dimknaf
γενικότερα φίλε πας σε πάρα πολύ μικρές εταιρείες. Δεν είναι ακριβές και κάποια στιγμή μπορεί να υπεραποδώσουν. Αλλά ελπίζω να έχει κανονικό χαρτοφυλάκιο με διαφορετικές μετοχές, γιατί αν πας από τη μια στην άλλη και έχει μόνο 2-3 τέτοιες κινδυνέυεις. Φυσικά αν κανεις το χαβαλέ σου με λίγα λεφτά που αντέχεις να τα χάσεις κανένα πρόβλημα. Αλλά αν επενδύειεις μεγάλα ποσά σε 1-2 εταιριούλες, πραγματικά τζογάρεις..
22/10 14:14  O ΤΑΥΡΟΣ
κανονικο χαρτοφυλακιο ειναι...απλα εχει μεγαλυτερες διαδρομες...και στα πανω και στα κατω...

μαλλον προς τα κατω εχουν και λιγοτερη χασουρα ακομα και απο την ετε
22/10 14:21  dimknaf
κοίτα να δεις αν είναι κανονικό χαρτοφυλάκιο, θα σου φουντάρει η μια θα σου τα δώσει πίσω η άλλη. Χρειάζονται και οι αλλαγές, αλλά μην το παρακάνεις...
22/10 15:16  O ΤΑΥΡΟΣ
"1-2 εταιριούλες" που ακομα και το 2010 θα γραψουν κερδος μαλλον δεν τζογαρεις αλλα εκανες την σωστη επιλογη.
22/10 15:52  dimknaf
κι όμως ταύρε δεν είναι δύσκολο μια μικρή εταιρεία να περάσει σε ζημιές.

Χρειάζεται μεγαλύτερη διασπορά για να έχει το κεφάλι σου ήσυχο. στις 300 σε ένα άκρως υποτιμημένο χρηματιστήριο θα μπορέσεις να βρεις τις 10 καλύτερες ευκαιρίες. Αν στις 3, έχεις κάνει τη μια λάθος και η άλλη μια σου φουντάρει μετά στηρίζεσαι στη μια. Και σε αυτή τη μια αν αποτελεί τα πάντα, θα είναι δύσκολο και επικίνδυνο να τη κρατήσεις μέχρι τριπλασιασμού.

Γενικότερα δεν διαφωνώ μαζί σου πως στα μικρά κρύβονται οι μεγαλύτερες ευκαιρίες, αλλά μοίρασέ τα όσο μπορείς. Και δεν είναι μόνο τα μικρούλια, υπάρχουν και κάποια μεσαία που είναι σε πάρα πολύ καλές αποτιμήσεις. Γενικά καλό είναι να έχει εξωγενείς ή πολύ ανθεκτικες επιχειρήσεις.
22/10 17:36  O ΤΑΥΡΟΣ
ολα και πολλα τα εχει ο ταυρος...εκτος απο φραπεζες
22/10 19:19  dimknaf
γειά σου ρε Ταύρε, για αυτό σε πάω!

Σχετικά με το blog
επενδύοντας στο ΧΑΑ
Όσα γράφονται δεν αποτελούν συστάσεις ή προτάσεις για αγορά ή πώληση αξιών

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις