Investorblog
Ανταπόκριση Investorblog.gr στα Capitalblogs
Λίγα λόγια για εμένα
MSc στην Οικονομική Ανάλυση - Value Investing http://www.investorblog.gr
Σύνδεσμοι


Οι θυμωμένοι Έλληνες εκδικούνται εαυτούς και δημιουργούν εκρηκτικό σκηνικό!
1869 αναγνώστες
Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012
12:22

 Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις έχουν μεταβάλει τα χρηματιστηριακά και όχι μόνο δεδομένα, κατ’ εμέ προς το χειρότερο. Ακόμα και η ΝΔ να έρθει πρώτο κόμμα, καταφέρνοντας να κυβερνήσει με κάποιο τρόπο, θα έχει απέναντί της όχι μόνο τα ίδια της τα σπλάχνα, τους υποστηρικτές της κομματοκρατίας και του κρατισμού όπως συνέβη με τη διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά και ένα έντονα αναβαθμισμένο αντιμεταρρυθμιστικό και αναχρονιστικό στρατόπεδο.  Η θετικότερη εξέλιξη θα ήταν το πολιτικό σύστημα επιτέλους να προχωρήσει σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις και η Ευρώπη να δώσει στήριξη με όλες τις της δυνάμεις, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία. Αν ένας από τους δύο δεν είναι αποφασισμένος για αυτό, μοιραία η χώρα θα πρέπει να «αποτεφρωθεί» για να ξαναγεννηθεί.  Στην Ευρώπη φαίνονται, παράλληλα με τη σκληρή στάση, σημάδια αλλαγής στον ορίζοντα. Στην Ελλάδα, αντίθετα, ο κόσμος είναι εξαγριωμένος και άθελα του στέκεται εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις, ενώ φωνές λογικής από «φρέσκα» κόμματα όπως της Δημοκρατικής Αριστεράς ή της Δημιουργία Ξανά! φαίνεται να συμπιέζονται μέσα από την πόλωση. Ειδικά η Δημιουργία Ξανά! θα έπαιζε πολύ καθοριστικό ρόλο για πραγματικές μεταρρυθμίσεις σε μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, ενώ Δημοκρατική Αριστερά θα συγκρατούσε τα άκρα του ΣΥΡΙΖΑ.


 Όμως, ο θυμωμένος ελληνικός λαός συνεχίζει να εκδικείται τον εαυτό του. Φαίνεται πως μόνοι μας οι Έλληνες, με τον ένα ή τον άλλο νικητή, με τον τρόπο που πράττουμε και σκεφτόμαστε, κινδυνεύουμε να οδηγήσουμε την χώρα στην κατάρρευση. Είναι κάτι που απεύχομαι. Αν όμως είναι να συμβεί, καλύτερα η χώρα να «σκάσει» στα  χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως, επιτέλους με καθυστέρηση ο λαός αποθεοποιήσει τον κακώς νοούμενο αριστερισμό και τον ουτοπισμό του, με τον ίδιο τρόπο που φαίνεται να «ξεγύμνωσε» τη μεταπολιτευτική μαφία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Και φυσικά, τονίζω πως δεν είμαι υπέρ της υπονόμευσης οποιασδήποτε προσπάθειας για τη χώρα, με πολιτική σκοπιμότητα, ούτε υπονοώ αυτό. Απλά πιστεύω πως τέτοιες πολιτικές έχουν αυτοκτονικές τάσεις. Και υποστηρίζω αυτό, γιατί το χειρότερο μακροπρόθεσμα για την Ελλάδα θα ήταν να αποτύχει η ύστατη Ευρωπαϊκή προσπάθεια και η χώρα ως «ώριμο φρούτο» να πέσει καταρρέουσα στα χέρια των αναχρονιστικών δυνάμεων. Η λαϊκή σοφία θα αποδώσει την καταστροφή στους «κακούς» ξένους και το «κακό» κεφάλαιο αποδεχόμενη θεωρίες συνωμοσίας και εύφορο έδαφος θα βρουν «ακραίες δυνάμεις» που για χρόνια θα κρατήσουν την Ελλάδα μακριά από την ευημερία.
Καλύτερα το δάσος να μην καεί, αλλά αν είναι να καεί, τουλάχιστον να μη φυτρώσουν αγκάθια.

 RSS Feed - μην χάνεις θέμα από το investorblog!!!

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Αξιολογήστε το άρθρο 
4 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

19/06 01:40  Εμπεδοκλής
Φίλε Δημήτρη κι εγώ θα ήθελα τη "Δημιουργία Ξανά" μέσα, όμως φάνηκε η απειρία του Τζήμερου σε κάποια θέματα στρατηγικής. Επίσης πλήρωσε την αποχώρηση Βερούτη και άλλων στελεχών. Επίσης, τις εσωκομματικές κόντρες, τον εγωκεντρισμό σε κάποια σημεία του ηγέτη της, αλλά και την πόλωση, που λειτούργησε υπέρ ΝΔ. Αντίστοιχα την πλήρωσαν οι Οικολόγοι που από 2,9 κατάντησαν στο 0.9.

Γενικά, τα δύο πρώτα κόμματα "λεηλάτησαν" τα μικρότερα.

Ομως, περιμένω εδώ και καιρό να γράψεις και κάποιες απόψεις σου για μετοχές..Ενα νέο χαρτοφυλάκιο του "Investblog Fund". Γράφεις πολύ αραιά πλέον. Αποψή μου είναι ότι -παρά τα προβλήματα και τη ρευστή κατάσταση - έχουν δημιουργηθεί κάποιες ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΕΣ ευκαιρίες, πλην των τραπεζών που μέχρι να ανακεφαλαιοποιηθούν ενέχουν σημαντικό ρίσκο.
19/06 22:23  dimknaf
Εμπεδοκλή,

Η αλήθεια είναι ότι ο Τζήμερος απογοήτευσε σε αρκετά σημεία με τη προσωπική συμπεριφορά του, αλλά εξακολουθώ να προτιμώ να του προσδώσω τα χαρακτηριστικά που αναφέρεις εσύ, αλλά να τον προτιμήσω από λαϊκιστές πολιτικούς.

Τις επόμενες φορές θέλω να αρχίσω να γράφω πιο συχνά και αυτό που αναφέρεις είναι μέσα στα σχέδιά μου.

Οπότε τα λέμε σύντομα!

Σχετικά με το blog
επενδύοντας στο ΧΑΑ
Όσα γράφονται δεν αποτελούν συστάσεις ή προτάσεις για αγορά ή πώληση αξιών

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις