Investorblog
Ανταπόκριση Investorblog.gr στα Capitalblogs
Λίγα λόγια για εμένα
MSc στην Οικονομική Ανάλυση - Value Investing http://www.investorblog.gr
Σύνδεσμοι


Αντέχουν να το διαβάσουν αυτό οι “καμμένοι” τραπεζολάτρες μέτοχοι;
2019 αναγνώστες
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013
15:14

Παρακολουθώντας στις συζητήσεις του Capital.gr το δημοφιλέστερο μίτο της Εθνικής, δεν είναι δύσκολο να διακρίνεις την ένταση και το εκνευρισμό. Πάντα οι χρήστες του ήταν επιρρεπείς στο να δημιουργούν ατμόσφαιρα γηπέδου, αλλά πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει. Το μετεκλογικό ράλι, δυστυχώς  τους έχει προσπεράσει. Και ενώ είναι άγνωστη η από εδώ και πέρα πορεία της Ελλάδας και του ΧΑΑ, οι ίδιοι καταγράφουν τεράστιες τραπεζικές ζημιές που ούτε η μετεκλογική σχετική ομαλότητα κατάφερε να απαλύνει. Ενώ, υπήρχαν πραγματικά φθηνές μετοχές, αυτοί βλακωδώς προτίμησαν τα τραπεζικά “σαπάκια” που τους παρουσιάζονταν ως διαμάντια. Σήμερα παρατηρούν άλλες μετοχές να βρίσκονται 4-5 φορές πάνω από τα χαμηλά τους και τις τραπεζούλες τους να βολοδέρνουν. Αν τους πεις πως τυχεροί είναι, αφού το δίκαιο, άνευ κρατικής παρέμβασης, θα ήταν ήδη να έχουν μηδενίσει, μάλλον δεν θα γλιτώσεις το λιντσάρισμα!

 

Εχθρός τους και γραφικός ήσουν τότε που τους προειδοποιούσες για την  επικινδυνότητα των τραπεζών και τη λογική εξέλιξη των πραγμάτων. Εχθρός τους είσαι και σήμερα που τους υποδεικνύεις πως φταίνε οι ίδιοι και όχι η αγορά για τις βαριές ζημιές τους και πως επιτέλους πρέπει να μάθουν να σκέπτονται.

 

Όσοι πάντως δεν παρασύρθηκαν από το κλίμα τότε και ακολούθησαν τη στρατηγική που είχε δημοσιευτεί εδώ (To ΧΑΑ βουτάει! Στρατηγική για κέρδη!), σήμερα καταγράφουν μεγάλα κέρδη. Σήμερα, αν είναι σώφρονες, σιγά σιγά ήδη λογικά θα τα κατοχυρώνουν. Βέβαια, εξακολουθούν να υπάρχουν άλλες ευκαιρίες short και long σε μακροπρόθεσμη βάση τις οποίες αναδυκνείουμε συχνά και που μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί μέσα από πλατφόρμες όπως είναι το Plus500.gr ή το Markets.com. Να επισημάνω πως οι στρατηγικές που αναφέρονται από το Investorblog, φυσικά και δεν θα είναι πάντα επιτυχημένες Ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Αυτό που έχει σημασία είναι να σκέφτεται και να μη θυμώνει!

 

Το παρόν άρθρο είναι μια δοκιμασία “θυμού” για τους καμμένους των τραπεζων. Η φωτογραφία και η πρώτη παράγραφος, παραδέχομαι πως θα με έκανε να πετάω φωτιές από νεύρα! Αυτός, όμως, που αντέχει να μη βρίσει και αντίθετα να γράψει εποικοδομητικά την άποψη του στα σχόλια, μπορεί να έχασε τη μάχη, αλλά θα έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι με τους κερδισμένους την επόμενη φορά. Αυτός που θέλει να με λιντσάρει, κάτι μου λέει πως θα είναι πάλι χαμένος και θυμωμένος, και ξανά πάλι χαμένος και θυμωμένος, και ούτω κάθε εξής... Ακόμα χειρότερη είναι η στρουθοκάμηλος, που πάντα κερδίζει, νομίζοντας πως κρύβοντας το πρόβλημά της, το αντιμετωπίζει κιόλας.

 

Σκεφτείτε ψυχρά τι είναι αυτό που θα συμβεί στις τράπεζες και όχι αυτό που θα θέλατε να συμβεί. Αποφασίστε, λοιπόν, αν αξίζει να επενδύετε σήμερα σε αυτές, χωρίς συναισθηματισμούς. Γιατί, οι τραπεζολάτρες σήμερα κλαίγονται! Τότε σκέπτονταν; Σήμερα σκέπτονται;

 

Στα σχόλια απαντήστε για το πόσο σας θύμωσε το άρθρο και τι πιστεύετε από εδώ και πέρα για τις τραπεζικές σας μετοχές. Σας ευχαριστώ πολύ και σας υπενθυμίζω πως έχω παραδεχτεί δημόσια πως έχω καταστραφεί στο παρελθόν κατά τα πρώτα ανώριμα μου βήματα. Έφταιγα εγώ! Αυτό με βοήθησε στη συνέχεια!

 

 

*Τα παραπάνω δεν αποτελούν σύσταση αγοράς ή πώλησης αξιών.

 


Follow @investorbloggr στο twitter

 

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΑΤΕ ΓΔ ΔΤΡ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΠΕΙΡ ΤΤ
Αξιολογήστε το άρθρο 
7 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail
Σχόλια

08/03 15:58  PREMIUM
Καλό Σαββατοκύριακο φίλε ! ΥΓΕΙΑ πάνω απ΄ όλα http://www.youtube.com/watch?v=B6OsfassVZw !
08/03 17:09  dimknaf
Υγεία! Κεφάτος ο Premium!

Αν, καμμένος από τις τράπεζες, πολύ ψυχραιμός!

Αν όχι καμμένος, ήδη σοφός!

Καλο ΣΚ!
08/03 18:35  zyzzx
Μια υπενθυμηση πρωτα και μετα στο θεμα μας.

"εταιρία
Αριθμός μετοχών
betanet
23811
mls
15960
newsphone
15151
compucon
34883
kleemann
2027
akritas
7731
cardico
13043 "

Το 1999 τα σαπακια εζησαν στιγμες μεγαλειου.
Γιατι οχι το 2099 οι τραπεζες να μην κανουν το ιδιο.
08/03 19:21  dimknaf
@zyzzx

Μα φυσικά το άρθρο δεν είναι εδώ για να δείξει ποιός είναι καλύτερος. Για την ιστορία πάντως τόσο την περίοδο που έτρεχε το dimkanf fund, αλλά ακόμα και μέχρι σήμερα υπεραποδίδει.

Αν θες δες αυτό:
http://dimknaf.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=26371&blid=24

Κάθε εποχή έχει τα δικά της. Αν θες την αυτοκριτική μου για το πρώτο fund, δεν πίστευα ότι θα έρθει τόσο νωρίς η Παγκόσμια κρίση του 2008. Έτσι, οι επιλογές αυτές ήταν μικρές αναπτυξιακές που φυσικά επιλέχτηκαν με άλλο σκεπτικό. Παρόλα αυτά, καλύτερα από το ΓΔ και τις τράπεζες τα πήγαν. Στην πορεία το income fund και το aspida fund έκατσαν πολύ καλά. Όπως και τα πολύ τελευταία χρόνια μετά το 2010 η στρατηγική ενάντια στις τράπεζες.

Αν θες μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την αυτοκριτική μου. Δες το "ιστορίες από το παρελθόν". Περιλαμβάνει 5 post

http://dimknaf.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=37174&blid=24

Το θέμα είναι οι αποτυχίες να μη σε γονατίζουν = διασπορά στις επιλογές

Στη Betanet, για παράδειγμα, ποιός μπορούσε να φανταστεί ότι τα αφεντικά θα την έκαναν με ελαφρά; Θα μου πεις, εσύ δεν ήξερες, υπάρχουν μάγκες που το έψαξαν καλύτερα και γνώριζαν. Σε κάθε περίπτωση, λάθος έκανα γιατί όπως έχω πει η έκθεση δεν έπρεπε να είναι τόσο μεγάλη. (και ας είχα διαπορά)

Στην περίπτωσή μου έχω κάνει παιδικά λάθη έως το 2004-2005. Μεγάλα λάθη έως το 2008, που όμως ήταν λιγότερα από τις σωστές αποφάσεις και ευτυχώς πολύ καλές στρατηγικές επιλογές από το 2009 και μετά.

Προσπαθώ να φυλαγομαι από τα επόμενα λάθη και επίσης προσπαθώ να υπενθυμίζω όσο γίνεται πιο συχνά στον εαυτό μου ότι λάθη θα ξανά κάνω.

Έτσι, αποφεύγω να μαντεύω το κάθε τι και προετοιμάζομαι για το τι θα κάνω στη μια εξέλιξη ή την άλλη.

Είναι λίγες οι φορές που νιώθω αρκετά βέβαιος. Μάλιστα, είναι οι φορές που όλοι οι άλλο

Σχετικά με το blog
επενδύοντας στο ΧΑΑ
Όσα γράφονται δεν αποτελούν συστάσεις ή προτάσεις για αγορά ή πώληση αξιών

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις